Eveniment

Un fost director al Apa Nova a preluat conducerea ArcelorMittal Galaţi. Francezul trebuie să readucă gigantul pe profit

Un fost director al Apa Nova a preluat conducerea ArcelorMittal Galaţi

Autor: Adrian Ionut Cojocar

06.10.2011, 00:05 941

Francezul Eric Remisz a fost numit director general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, cu afaceri de un miliard de euro, el înlocuindu-l în funcţie pe un alt francez, Thierry Le Gall, care şi-a anunţat retragerea din motive personale.

"ArcelorMittal Galaţi anunţă că Thierry Le Gall va părăsi combinatul de la Galaţi şi va fi înlocuit de Eric Remisz, cetăţean francez, care anterior a lucrat în afara grupului. Eric Remisz are o experienţă managerială în România, dobândită într-o altă companie. Thierry Le Gall, care va părăsi combinatul şi din motive personale, îşi va continua activitatea în cadrul managementului Diviziei Flat Carbon Europe a ArcelorMittal", spune Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

Le Gall a ocupat timp de aproape doi ani şi jumătate conducerea combinatului din Galaţi, perioadă care a fost una dintre cele mai grele pentru producătorul de oţel de la privatizarea acestuia, în 2001, din cauza scăderii drastice a cererii pe plan mondial în urma crizei.

În anul 2009 vânzările ArcelorMittal Galaţi s-au prăbuşit cu circa un miliard de euro şi compania a înregistrat pierderi record, de 334 mil. euro, iar anul trecut compania a raportat un rezultat negativ de 81,3 mil. euro la afaceri de 985 mil. euro.

Le Gall spune că după plecarea sa unitatea de la Galaţi va intra într-o nouă fază, care coincide cu repornirea Furnalului 5, investiţie de peste 80 de milioane de euro, care va aduce un plus de eficienţă şi competitivitate companiei în viitor.

"Combinatul se va concentra în continuare atât pe Programul de Transformare, cât şi pe îmbunătăţirea performanţelor tehnice, orientări care vor rămâne neschimbate", a arătat Le Gall.

Eric Remisz, noul şef al combinatului, a ocupat timp de aproape şase ani funcţia de director general adjunct al Apa Nova, iar anterior a lucrat timp de şapte ani în cadrul diviziei franceze a companiei petroliere British Petroleum, unde a ocupat mai multe funcţii, ultima fiind de director tehnic. Remisz a terminat Colegiul Naţional de Arte şi Meserii şi deţine un MBA în management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO