Eveniment

Un fost pescador turcesc s-a scufundat în Portul Constanţa

Un fost pescador turcesc s-a scufundat în Portul Constanţa

Autor: Cătălin Legănel

24.02.2018, 19:39 141

Potrivit reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa, este vorba despre un vas ce nu avea echipaj şi nici pavilion, ce se afla ancorat în dana Ro-Ro 3 a Portului Constanţa. Vasul a început să ia apă, sâmbătă, şi s-a scufundat.

Autorităţile au instalat un baraj antipoluant, pentru limitarea poluării cu hidrocarburi, în zona respectivă ajungând şi nave şi scafandri ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Autorităţile portuare mai spun că este vorba despre un pescador vechi, turcesc, confiscat de Garda de Coasta.

Nava s-a scufundat nu din cauza vremii rele sau a vreunui incident de navigaţie ci,, cel mai probabil, din cauza vechimii a cedat o valvă, a luat apă şi s-a dus la fund.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au precizat că, într-adevăr, este vorba de un pescador reţinut de poliţia de frontieră în ianuarie 2015. Instanţa a decis că rămâne în proprietatea statului român şi a fost încredinţat către ANAF, în noiembrie 2015, pentru valorificare. Ulterior a fost scos la licitaţie şi a fost achiziţionat de un operator privat.

Proprietarul a fost identificat, emiţându-se un ordine de ramfluare, ce va fi pus în practică la începutul săptămânii viitoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO