Eveniment

Un fost şef al ANRE, numit director general interimar la Tarom

Un fost şef al ANRE, numit director general interimar la...

Autor: Mirabela Tiron

07.08.2016, 12:38 1294

Dan Iulius Plaveti (47 de ani) a fost numit director general interimar la compania aeriană de stat Tarom, în locul lui Gabriel Stoe, care ocupa această poziţie după demiterea CEO-ului privat, belgianul Christian Heinzmann, în martie anul acesta.Plaveti a ocupat poziţia de membru în consiliul de administraţie şi la Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (unde a încasat anul trecut 16.700 de lei) dar şi la CFR Călători anul trecut.

În 2010-2013 el a fost preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE), anterior ocupând poziţia de vicepreşedinte. Plaveti a fost şi administratorul companiei German Top Trading (importator Opel şi Chevrolet), de la care a încasat anul trecut dividende de 598.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere. Plaveti deţine cinci terenuri în comuna Glina, judeţul Ilfov, patru terenuri în judeţul Olt şi trei terenuri în Bucureşti. Terenurile pe care le deţine au o suprafaţă totală de aproape 11 hectare. În Capitală mai deţine două apartamente iar în Caracal (Olt) are un spaţiul comercial de 300 de metri pătraţi, arată declaraţia de avere.

"Selecţia unui director general al Tarom, în conformitate cu prevederile Legii 111 /2016, este un proces estimat să mai dureze 4-6 luni. Între timp, Consiliul de Administraţie doreşte să lucreze în continuare în strânsă legătură cu echipa executivă şi a decis ca Dan Plaveti să preia temporar atribuţiile de director general până la încheierea procesului de selecţie", au transmis oficialii companiei. Dan Plaveti este membru în Consiliul de Administraţie al Tarom dar şi la Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti în 2015. El este absolvent al  Facultăţii de Aeronave din cadrul Universităţii Bucureşti.

"Unul dintre obiectivele principale ale administratorilor este reprezentat de creşterea eficienţei pe toate planurile în cadrul Tarom. O atenţie deosebită este acordată evoluţiei financiare a companiei, fapt reflectat de rezultatele financiare pentru primele şase luni din 2016, care se încadrează în bugetul aprobat pentru acest an.

Tarom a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 1,1 miliarde de lei şi pierderi nete de 27 milioane de lei, conform datelor de pe mfinante.ro. Anul trecut, com­pania de stat a transportat circa 2,4 milioane de pasageri. Compania aeriană de stat Tarom, al doilea cel mai mare transportator aerian după numărul de pasageri, es­ti­mează în acest an venituri de 1,52 miliarde de lei, în creştere cu 8,9%, con­form bugetului de venituri şi che­ltuieli pentru 2016 al transporta­torului adoptat de guvern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO