• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Eveniment

Un general american cu patru stele ameninţă Rusia: Îi vom scufunda lui Putin flota din Marea Neagră

Un general american cu patru stele ameninţă Rusia: Îi vom scufunda lui Putin flota din Marea Neagră

Autor: Daniel Contescu

03.10.2022, 09:59 876
David Petraeus a declarat la ABC News că SUA ar distruge trupele ruseşti, dacă Putin ar decide să folosească arme nucleare în Ucraina.
 

Statele Unite şi aliaţii săi vor distruge trupele şi echipamentele ruseşti în Ucraina şi vor scufunda flota din Marea Neagră, dacă preşedintele rus Vladimir Putin va folosi arme nucleare, a declarat de fostul director al CIA şi generalul de patru stele în retragere al Armatei, David Petraeus.

Într-un interviu acordat postului ABC News, Petraeus a explicat: „Doar pentru a vă oferi o ipoteză, am răspunde prin conducerea unui efort NATO colectiv, care ar elimina orice forţe convenţionale ruseşti pe care le putem vedea şi identifica pe câmpul de luptă din Ucraina şi, de asemenea, în Crimeea, precum şi fiecare navă din Marea Neagră”.

Arme din Norvegia, Danemarca şi Germania

Între timp, Ucraina se întăreşte pe zi ce trece pe front. Norvegia se alătură Danemarcei şi Germaniei în acţiunea de a cumpăra arme de artilerie, pentru a fi expediate în Ucraina. Valoarea totală este de 92 de milioane de euro, conform relatărilor postului norvegian TV2.

Ministrul norvegian al apărării, Bjo›rn Arild Gram, a spus că există „o nevoie puternică” de a sprijini apărarea Ucrainei împotriva Rusiei şi că trebuie achiziţionate mai multe arme din industria de război.

„Acum ne unim forţele pentru o achiziţie unică”, a spus oficialul amintit.

Propunerea de a trimite mai multe arme în Ucraina are un sprijin politic puternic în Norvegia. „Avem o mare majoritate în Parlament care doreşte să ajute Ucraina în apărarea ei împotriva Rusiei”, a adăugat Gram.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: