Eveniment

Un manager de 29 de ani de la Microsoft a câştigat bursa EMBA oferită de ZF şi WU Executive Academy

Un manager de 29 de ani de la Microsoft a câştigat bursa EMBA oferită de ZF şi WU Executive Academy

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Adelina Mihai

18.07.2011, 00:07 2281

Ionuţ Gaotă, 29 de ani, un manager care lucrează de peste treiani în cadrul furnizorului de software Microsoft România şi care adeţinut anterior diverse poziţii în cadrul operatorului telecomOrange, a câştigat bursa oferită de ZF în valoare de 35.000 de europentru a urma cursurile programului de Executive MBA al WUExecutive Academy din cadrul Universităţii de Ştiinţe Economice şiAdministrative din Viena.

Cu o experienţă de opt ani în domeniul telecom, Ionuţ Gaotăocupă în prezent poziţia de Mobility&Telco Business GroupManager, din care se ocupă de două divizii de business - mobilityşi telecomunicaţii. Cea mai mare realizare a sa în cadrulMicrosoft a fost divizia Mobility (Windows Mobile/Windows Phone),întrucât el a fost cel care a pus bazele acestui business de lazero în România, prin stabilirea strategiei de branding, vânzări şimarketing local. De ce are nevoie de un EMBA?

A început la Orange, la departamentul desuport

"Cochetez de un an de zile cu ideea de a urma cursurile unuiprogram de EMBA. Consider că absolvirea unui astfel de program deeducaţie managerială m-ar ajuta la accederea către o poziţie demanagement, poate la nivel regional", a spus Gaotă. El s-a angajatîncă din timpul facultăţii în cadrul Orange, unde prima funcţie afost de customer care expert. În cei cinci ani în care a lucrat laoperatorul nr. 1 din piaţa locală de telecom, el a avut şiatribuţii în departamentele de marketing şi comunicare, vânzări,suport tehnic sau customer care. La Microsoft a venit în martie2008, după ce a ocupat anterior, pentru mai bine de un an, funcţiade retail marketing& communication manager la Orange. Absolvental Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrulAcademiei de Studii Economice, Gaotă a urmat şi cursurile unuiprogram de masterat de management şi comunicare în afaceri încadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

"La Microsoft mi s-a oferit posibilitatea de a creşte unbusiness de la început, de aceea am ales să schimb compania.Întotdeauna studiile au fost corelate cu ceea ce făceam la job:când m-am angajat la Orange, eram student la REI şi ajunsesem la unmoment dat să lucrez în departamentul corporate customeroperations, cu clienţi internaţionali, iar când făceam masteratulîn comunicare şi management aveam atribuţii de marketing şicomunicare", a mai spus Gaotă.

Cine sunt ceilalţi doi bursieri ZF şi WU ExecutiveAcademy
2011 este cel de-al treilea an consecutiv în care ZF şi WUExecutive Academy oferă această bursă. Anul trecut, finanţarea afost câştigată de Raluca Raitan (31 de ani), manager relaţii cuclienţii pe divizia de retail şi Private Banking a Bank Leumi, iarîn urmă cu doi ani, bursa a fost câştigată de Dorin Herban (32 deani), care la acea vreme era project manager în cadrul centrului deinginerie auto Renault Technologie Roumaine. Herban şi-a schimbatjobul anul trecut, când a fost recrutat de către producătorul decomponente auto Compa din Sibiu, unde ocupă în prezent poziţia dedirector de calitate.

Câteva zeci de manageri din sectoare precum bănci, asigurări,IT, telecom, audit şi consultanţă au încercat şi anul acesta săobţină bursa de EMBA. Programul oferit de WU Executive Academy sedesfăşoară pe o perioadă de 14 luni şi costă 35.000 de euro, fiindcel mai scump de pe piaţa locală. Totodată, este unul dintre celemai bine cotate programe locale, studenţii acestuia având un nivelde senioritate destul de ridicat în cadrul companiilor pentru carelucrează. Salariul mediu al absolvenţilor de EMBA şi MBA de anultrecut este de 2.600 de euro, potrivit celei de-a patra ediţii asuplimentului "Top MBA" editat de ZF în 2011.

Absolvenţii programelor de EMBA au salarii medii de aproximativ3.200 de euro, cu aproape 1.000 de euro mai mult decât absolvenţiide MBA. Pe piaţa locală activează 14 şcoli de business ce oferă 15programe destinate celor care doresc să îşi îmbunătă­ţeascăabilităţile de management.

Cine este Ionuţ Gaotă:

  • 29 de ani

  • Martie 2008- prezent: Mobility & Telco Business GroupManager, Microfost România

  • 2006 - februarie 2008: Retail Marketing& CommunicationManager, Orange România

  • Decembrie 2005 - iunie 2006: Corporate Major Accounts Manager,Business Services, Orange România

  • Septembrie 2003 - 2005: Corporate Customer Operations Expert,Technical Complaint Handling Executive, Customer Care Expert,Orange România

  • Aprilie 2011: Prince2 Practitioner - Project Management,calificare în domeniul managementului de proiect

  • 2005- 2007: Masterat în Management şi Comunicare în Afaceri,SNSPA

  • 2001- 2005: Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale,Academia de Studii Economice

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO