Eveniment

Un mare retailer de fashion, prezent şi în România, va închide 60 de magazine şi va disponibiliza 1.000 de angajaţi

Un mare retailer de fashion, prezent şi în România, va...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

22.03.2018, 12:32 3114

Retailerul  britanic New Look va închide 60 de magazine în Marea Britanie şi va disponibiliza în jur de 1.000 de angajaţi, după ce creditorii au aprobat un plan de restructurare, potrivit BBC

Reprezentanţii magazinelor spun că planul de restructurare va reduce chiriile lanţului de articole vestimentare între 15% şi 55% în cele 393 de magazine rămase.

Preşedintele executiv Alistair McGeorge a declarat pentru BBC că este o "decizie dificilă", dar a fost necesară pentru a restabili profitabilitatea companiei.

Cele 60 de magazine vor fi închise în următoarele 12 luni, iar un anumit număr de personal va fi redistribuit. "A fost o decizie dificilă. Este clar că trebuie să reducem baza noastră fixă de costuri. Prin urmare, suntem mulţumiţi că am câştigat sprijinul creditorilor noştri pentru a aborda problema imobilelor supra-taxate", a precizat Alistair McGeorge.

În România brandul britanic New Look a acţionat pe piaţa locală în sistem de franciză până în 2015, când au fost închise toate cele 7 magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO