Eveniment

Un miliardar american ar putea cumpăra Chelsea de la Abramovici: Un consorţiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei Los Angeles Dodgers, în fruncte în cursa pentru cumpărarea clubului Chelsea

Un miliardar american ar putea cumpăra Chelsea de la...

Autor: Ştefan Stan

30.04.2022, 18:24 123

Un consorţiu condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei Los Angeles Dodgers, va fi desemnat drept ofertantul preferat pentru cumpărarea clubului Chelsea, potrivit informaţiilor publicate vineri de presa britanică.

Proprietarul rus al lui Chelsea, Roman Abramovici, a scos la vânzare clubul din Premier League chiar înainte de a fi sancţionat de guvernul britanic după invazia din Ucraina.

Se crede că procesul prelungit de licitaţie este acum aproape de o concluzie, iar banca newyorkeză Raine Group - care se ocupă de vânzare pentru Abramovici - ar fi ales grupul lui Boehly ca fiind cel mai bun candidat.

Omul de afaceri britanic Jim Ratcliffe a făcut o intervenţie dramatică de ultimă oră în războiul de licitaţie cu o ofertă de 6 miliarde de dolari australieni mai devreme vineri.

Ratcliffe, fondatorul companiei de produse chimice Ineos, ar fi făcut cea mai mare ofertă pentru Chelsea în timpul procesului, dar abordarea sa a venit după ce termenul iniţial al Raine Group a fost depăşit.

În schimb, se pare că consorţiul Boehly va putea intra în discuţii exclusive pentru a încheia afacerea, ceilalţi ofertanţi fiind, se spune, informaţi de situaţie.

Un purtător de cuvânt al consorţiului lui Boehly a refuzat să comenteze vineri, dar se crede că preşedintele şi directorul executiv al Eldridge Industries a făcut un pas important pentru a prelua conducerea de pe Stamford Bridge.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO