• Leu / EUR4.7559
  • Leu / GBP5.4795
  • Leu / USD4.1941
Eveniment

Un nou caz Raluca Stroiescu? Ramona Ciciu a murit la spital

Un nou caz de deces, la prima vedere din cauza suprasolicitarii la serviciu, a readus de cateva zile in discutie situatia angajatilor care, pentru a-si conserva locul de munca sau pentru ca ar fi obligati la eforturi majore, isi pun in pericol sanatatea si viata.

Carmen Ramona Ciciu (34 de ani), angajata a companiei Ipsos Interactive Services, firma de cercetare de piata, careia i s-a facut rau la serviciu saptamana trecuta a murit la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dupa o coma profunda de cateva zile. Inca de la inceput, medicii au fost rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale femeii, dupa ce aceasta si-a pierdut cunostinta martea trecuta la serviciu in timp ce era in fata calculatorului. Familia a acuzat faptul ca Ramona Ciciu lucra foarte mult - compania facuse disponibilizari, iar volumul de munca suplimentar a cazut in sarcina angajatilor ramasi. Cazul ei a amintit de cel al Ralucai Stroescu de la Ernst & Young, care a murit in aprilie 2007 din cauza epuizarii, la 32 de ani.

Ramona Ciciu a fost transportata, marti, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), iar medicii de la SMURD care au preluat-o au efectuat manevre de resuscitare timp de 90 de minute, intrucat femeie avea activitate cardiaca. Procurorii Parchetului Judecatoriei sectorului 6 din Capitala s-au autosesizat si fac cercetari cu privire la respectarea securitatii si sanatatii in munca in cazul Ramonei Ciciu. Potrivit purtatorului de cuvant al SUUB, cauza socului suferit de femeie nu a putut fi stabilita. Un singur rezultat al analizelor indica faptul ca pacienta a avut o miocardita virala, aceasta insemnand o inflamare a muschiului inimii provocat de infectie. Bogdan Popescu, purtatorul de cuvand al SUUB a spus ca investigatiile privind hormonii care ar indica un surmenaj prelungit infirma aceasta supozitie. "Nu avem niciun rezultat care sa indice faptul ca suferinta i-a fost cauzata de surmenaj, insa mai asteptam si alte rezultate de laborator", a precizat medicul Bogdan Popescu.

Sotul Ramonei Ciciu declarase ca ea mai lucra acasa pentru proiectele de la serviciu, dar acest lucru nu se intampla in permanenta, ci doar in anumite perioade. Carmen Ramona Ciciu era angajata ca programator in aceasta companie din anul 2002, iar in perioada octombrie 2007 - mai 2008 a fost in concediu de maternitate si crestere a copilului. Angajatorul preciza ca programul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o ora pauza de pranz (9.30 - 18.30).

Cine este Ipsos Interactiv Services

Ipsos Interactive Services este o companie multinationala de cercetare de piata pe baza de chestionare online, membra a grupului Ipsos, si a fost infiintata in Romania in anul 2000. In 2008 a inregistrat o cifra de afaceri de circa 14 mil. euro, cu un profit de 2,3 mil. euro. Grupul Ipsos este prezent in 47 de tari si este numarul trei mondial in domeniul sondajelor de piata pe baza de chestionare, cu afaceri de peste un miliard de dolari in 2006, un profit net de aproape 40 de milioane de euro si peste 7.000 de angajati la nivel global. Ipsos Interactive Services are o baza proprie de peste 1,7 milioane de respondenti in 24 de tari si deruleaza anual aproximativ 4,5 milioane de interviuri. Ipsos are 850 de angajati la nivel global, dintre care 730 lucrau in 2006 in Romania. Compania are clienti ca Procter & Gamble, Microsoft sau General Motors. Media de varsta in randul managerilor este de 29 de ani, iar la nivel de companie, ea coboara pana la 26 de ani.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7559
Diferență: -0,0357
Ieri: 4.7576
Azi: 4.1941
Diferență: 0,0072
Ieri: 4.1938
Azi: 5.4795
Diferență: 0,2525
Ieri: 5.4657
Azi: 4.1867
Diferență: -0,0668
Ieri: 4.1895