Eveniment

Un nou caz Raluca Stroiescu? Ramona Ciciu a murit la spital

15.03.2010, 00:00 837

Un nou caz de deces, la prima vedere din cauza suprasolicitariila serviciu, a readus de cateva zile in discutie situatiaangajatilor care, pentru a-si conserva locul de munca sau pentru caar fi obligati la eforturi majore, isi pun in pericol sanatatea siviata.

Carmen Ramona Ciciu (34 de ani), angajata a companiei IpsosInteractive Services, firma de cercetare de piata, careia i s-afacut rau la serviciu saptamana trecuta a murit la SpitalulUniversitar de Urgenta Bucuresti, dupa o coma profunda de catevazile. Inca de la inceput, medicii au fost rezervati in privintasanselor de supravietuire ale femeii, dupa ce aceasta si-a pierdutcunostinta martea trecuta la serviciu in timp ce era in fatacalculatorului. Familia a acuzat faptul ca Ramona Ciciu lucrafoarte mult - compania facuse disponibilizari, iar volumul de muncasuplimentar a cazut in sarcina angajatilor ramasi. Cazul ei aamintit de cel al Ralucai Stroescu de la Ernst & Young, care amurit in aprilie 2007 din cauza epuizarii, la 32 de ani.

Ramona Ciciu a fost transportata, marti, la Spitalul Universitarde Urgenta Bucuresti (SUUB), iar medicii de la SMURD care aupreluat-o au efectuat manevre de resuscitare timp de 90 de minute,intrucat femeie avea activitate cardiaca. Procurorii ParchetuluiJudecatoriei sectorului 6 din Capitala s-au autosesizat si faccercetari cu privire la respectarea securitatii si sanatatii inmunca in cazul Ramonei Ciciu. Potrivit purtatorului de cuvant alSUUB, cauza socului suferit de femeie nu a putut fi stabilita. Unsingur rezultat al analizelor indica faptul ca pacienta a avut omiocardita virala, aceasta insemnand o inflamare a muschiuluiinimii provocat de infectie. Bogdan Popescu, purtatorul de cuvandal SUUB a spus ca investigatiile privind hormonii care ar indica unsurmenaj prelungit infirma aceasta supozitie. "Nu avem niciunrezultat care sa indice faptul ca suferinta i-a fost cauzata desurmenaj, insa mai asteptam si alte rezultate de laborator", aprecizat medicul Bogdan Popescu.

Sotul Ramonei Ciciu declarase ca ea mai lucra acasa pentruproiectele de la serviciu, dar acest lucru nu se intampla inpermanenta, ci doar in anumite perioade. Carmen Ramona Ciciu eraangajata ca programator in aceasta companie din anul 2002, iar inperioada octombrie 2007 - mai 2008 a fost in concediu dematernitate si crestere a copilului. Angajatorul preciza caprogramul normal de lucru al femeii era de opt ore, plus o orapauza de pranz (9.30 - 18.30).

Cine este Ipsos Interactiv Services

Ipsos Interactive Services este o companie multinationala decercetare de piata pe baza de chestionare online, membra a grupuluiIpsos, si a fost infiintata in Romania in anul 2000. In 2008 ainregistrat o cifra de afaceri de circa 14 mil. euro, cu un profitde 2,3 mil. euro. Grupul Ipsos este prezent in 47 de tari si estenumarul trei mondial in domeniul sondajelor de piata pe baza dechestionare, cu afaceri de peste un miliard de dolari in 2006, unprofit net de aproape 40 de milioane de euro si peste 7.000 deangajati la nivel global. Ipsos Interactive Services are o bazaproprie de peste 1,7 milioane de respondenti in 24 de tari sideruleaza anual aproximativ 4,5 milioane de interviuri. Ipsos are850 de angajati la nivel global, dintre care 730 lucrau in 2006 inRomania. Compania are clienti ca Procter & Gamble, Microsoftsau General Motors. Media de varsta in randul managerilor este de29 de ani, iar la nivel de companie, ea coboara pana la 26 deani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO