Eveniment

Un nou drum de mare viteză: Cătălin Drulă anunţă lansarea licitaţiei pentru proiectarea drumului Bucureşti-Alexandria

Un nou drum de mare viteză: Cătălin Drulă anunţă...

Autor: Dorin Oancea

10.05.2021, 09:45 1032

CNAIR a lansat luni licitaţia pentru drumul de mare viteză care va lega Bucureştiul de Alexandria, anunţă ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, pe Facebook.

„Drumul naţional actual DN6 este demult depăşit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naţionale, străbate foarte multe localităţi.

Licitaţia este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentaţie cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuşi va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluţii inovatoare şi să facă ajustări tehnologice pe design.

Este încă o investiţie pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări, sau de licitaţie pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum”, a scris ministrul.

Ministrul a adăugat că pe acelaşi model de caiet de sarcini va fi lansată foarte curând licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj (cu o lungime de 250 de km).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO