Eveniment

Un nou experiment arată că noul coronavirus a evoluat pentru a infecta mai uşor celulele umane

Un nou experiment arată că noul coronavirus a evoluat...

Autor: Anamaria Cadis

20.06.2020, 11:15 4077

Un grup de cercetători din Florida au realizat un experiment din care rezultă că noul coronavirus a suferit mutaţii care l-au făcut să infecteze mai uşor celulele umane, scrie CNN.

Autorii studiului spun că este nevoie de mai multe cercetări pentru a arăta dacă acest lucru schimbă modul în care virusul infectează oamenii şi dacă schimbarea a afectat cursul pandemiei.

Oamenii de ştiinţă de la Scripps Research Institute din Florida au descoperit că noua mutaţie virusului afectează o proteină ceea ce l-a făcut să ajungă mai uşor în celulele umane.

Dacă aceste date vor fi confirmate de noi studii, atunci este pentru prima dată când se dovedeşte că virusul a suferit schimbări semnificative.

Tocmai săptămâna aceasta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că mutaţiile observate până acum la noul coronavirus nu l-au făcut mai uşor transmisibil şi nici nu au făcut ca virusul să provoace boli grave.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO