Eveniment

Un nou focar de Covid-19: Câteva zeci dintre salariaţii producătorului de frigidere Arctic din Găeşti sunt infectaţi cu noul coronavirus

Un nou focar de Covid-19: Câteva zeci dintre salariaţii...

Autor: Cristina Roşca

15.05.2020, 17:35 3371

Câteva zeci dintre cei circa 4.000 de salariaţi ai Arctic Găeşti, cel mai mare producător local de electrocasnice, au fost diagnosticaţi cu Covid-19, conform datelor existente. Oficialii companiei nu au răspuns până la publicarea acestei ştiri pentru a oferi date oficiale sau cifre.

Informaţia a fost confirmată de DSP Dâmboviţa care anunţă că există o anchetă epidemiologică în curs. Urmează a fi testaţi toţi angajaţii companiei.

„Testările efectuate la primii 100 de salariaţi au evidenţiat pozitivarea a 32 de persoane, care nu prezentau simptomatologie specifică COVID-19 şi care nu au fost contacţi apropiaţi cu cele două cazuri de îmbolnăvire, conform definiţiei de caz. DSP Dâmboviţa a dispus dirijarea celor 32 de persoane către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Este vorba de muncitorii fabricii din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, unde sunt produse frigidere şi congelatoare. Aceasta este principala fabrică a companiei, a doua fiind la Ulmi în acelaşi judeţ. Aici lucrează doar 500 de oameni, de opt ori mai puţini ca în cea din Găeşti.

În acest context s-a impus închiderea liniilor de producţie 3 şi 4, schimbul 1, începând de astăzi 15 mai 2020, până luni 18 mai 2020, timp în care vor fi efectuate operaţiuni de dezinfecţie generală cu operator specializat.

Ancheta epidemiologică este în derulare.

“Pentru protejarea angajaţilor cu roluri care trebuie îndeplinite în fabrici pentru a asigura continuitatea activităţii, au fost luate măsuri suplimentare pentru siguranţa la locul de muncă. Toate zonele comune ale clădirilor şi instalaţiile sunt în permanenţă dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajaţilor”, spuneau recent oficialii Arctic. În fabrici au fost puse covoare dezinfectante la porţile de acces, iar la depozitul de la fabrica din Găeşti au fost montate dispozitive de curăţare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat, adăugau ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO