Eveniment

Un nou focar de COVID-19 izbucneşte la Vaslui: 63 de oameni de la un centru de reabilitare neuropsihică au fost testaţi pozitiv

Un nou focar de COVID-19 izbucneşte la Vaslui: 63 de oameni de la un centru de reabilitare neuropsihică au fost testaţi pozitiv

Autor: Andreea Tobias

17.08.2020, 12:42 5172

Un focar de infecţie cu SARS-Cov-2 a fost declarat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăieşti, comuna Vutcani, judeţul Vaslui. 41 de pacienţi și 22 de angajați au fost testaţi pozitiv. Centrul intră în carantină. 

Conform autorităţilor vasluiene, un pacient de 42 de ani care nu avea simptome a fost confirmat pozitiv la o clinică din Iaşi, astfel că DSP a început ancheta epidemiologică.

Ulterior, au fost confirmați pozitivi 41 de beneficiari și 22 de angajați din cadrul centrului.

Probabilitatea să fie depistate și alte persoane pozitive este mare, dar și riscul ca persoanele care sunt acum negative să se îmbolnăvească, motiv pentru care Comitetul Judeţ̦ean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a decis instituirea carantinei pentru de 14 zile la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăieşti.

Astfel, persoanele depistate pozitive rămân în centru, iar evaluarea lor clinică se va face de către o echipă de medici de la Spitalul Judeţ̦ean de Urgenţă Vaslui, precum şi de către medicul de familie care are pe listele sale beneficiarii. După evaluare, se va stabili forma de boală şi se va decide care persoane au nevoie de internare la Bârlad.

Cei care nu au nevoie de internare vor vor primi tratament indicat de echipa de medici şi vor fi monitorizaţi zilnic.

De asemenea, angajaţii rămân la locul de muncă 14 zile.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.9250
Azi:
Diferență:
Ieri: 4.7278
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.7274
Azi:
Diferență:
Ieri: 5.0120