Eveniment

Un nou focar de COVID-19 prinde contur în Prahova. 15 persoane de la un centru pentru vârstnici au fost testate pozitiv

Un nou focar de COVID-19 prinde contur în Prahova. 15...

Autor: Laura Buciu

19.08.2020, 13:52 96

15 beneficiari ai unui centru rezidenţial pentru persoane vârstnice din Prahova au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Centrul, care este unul privat, reprezintă un nou focar de COVID-19 în judeţ.

DSP Prahova a identificat un nou focar la un centru rezidenţial pentru vârstnici (privat), unde au fost confirmaţi 15 beneficiari. În centru sunt 75 de vârstnici.

Epidemiologii au dispus testarea tuturor beneficiarilor centrului şi dezinfecţia spaţiului.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţul Prahova, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 28 de pacienţi.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 este de 328, dintre care 297 sunt ocupate.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.345 de persoane, dintre care 844 sunt cazuri active, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în Prahova, este de 123, ultimul raportat fiind în cazul unui bărbat în vârstă de 85 de ani, cu comorbidităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO