Eveniment

Un nou focar de COVID-19 se conturează la Sinaia: Mai multe secţii ale Spitalului din Sinaia au fost închise. 3 medici şi 8 asistente au Covid

Un nou focar de COVID-19 se conturează la Sinaia: Mai...

Autor: Cosmin Pirv

01.10.2020, 15:16 455

Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul ATI, Blocul Operator şi Compartimentul Endoscopie din Spitalul Orăşenesc Sinaia au fost închise pentru 14 zile, după ce trei medici şi opt asistente au fost confirmaţi cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, trei medici şi opt asistente de la Spitalul Orăşenesc Sinaia au fost identificaţi ca fiind infectaţi cu SARS-CoV-2.

Autorităţile au dispus suspendarea activităţii, pentru următoarele 14 zile, în Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul ATI, Blocul Operator şi Compartimentul Endoscopie.

Pacineţii internaţi pe aceste secţii au fost externaţi sau transferaţi la alte spitale. „Personalul infectat a intrat în izolare, a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi şi carantinarea acestora. Restul activităţilor spitalului se desfăşoară în program şi ritm normal”, se arată în comunicat.

În judeţ au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 65 de noi îmbolnăviri. Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, 255 sunt ocupate. La ATI, toate paturile destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO