Eveniment

Un nou focar de COVID-19 se formează la Iaşi: Cinci angajaţi ai Spitalului de Copii sunt infectaţi

Un nou focar de COVID-19 se formează la Iaşi: Cinci...

Autor: Cosmin Pirv

17.09.2020, 15:36 366

Un nou focar de Covid a fost identificat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi, unde cinci cadre medicale au fost depistate pozitiv. 

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, este vorba de cinci angajaţi din secţia Chirurgie Pediatrică.

„Un nou focar Covid-19 la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi, la secţia de Chirurgie pediatrică, unde au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus cinci cadre medicale. Cazurile confirmate au fost izolate, iar în ceea ce priveşte restul personalului medical ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestei secţii există o monitorizare a stării de sănătate. De asemenea, s-a trecut la o etapizare a internării pacienţilor cronici chirurgicali”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Potrivit acestuia, au fost despitaţi pozitiv şi 12 pacienţi de la Institutul Socola şi de la Centrul CA Rosetti.

„Sunt modificări în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate pozitiv, în focarele existente. Astfel, la Spitalul Sfântul Sava a fost efectuată în data de 14 o retestare a personalului medical şi a beneficiarilor, în momentul de faţă mai sunt pozitivi 19 salariaţi şi 50 de beneficiari. În focarul iniţial au fost 99 de cazuri pozitive. La Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, după testarea din 15 septembrie au mai fost confirmaţi 7 pacienţi, desigur pozitivi cu noul coronavirus, iar la Centrul de Servicii Sociale CA Rosetti din Iaşi la ultima retestare au mai fost depistaţi pozitiv încă 5 beneficiari”, a mai spus Marius Voicescu.

Conform datelor oferite de INSP, în ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 110 noi cazuri de Covid-19.

„În ceea ce priveşte numărul mare de cazuri de infectări putem vorbi despre transmitere comunitară, constatăm apariţia acelor focare familiale, ca efect al întorcerii din concedii şi a relaxării în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de protecţie”, a mai spus reprezentantul DSP Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO