Eveniment

Un nou focar de COVID în România

Un nou focar de COVID în România

Autor: Cosmin Pirv

19.09.2020, 14:09 231

Potrivit 21 de muncitori vietnamezi de la o firmă de construcţii din Iaşi au fost depistaţi cu Covid. Aceştia au forme uşoare ale bolii, iar colegii lor, alţi 31 de vietanamezi, au fost relocaţi într-un spaţiu sigur din punct de vedere sanitar.

unui comunicat al companiei Conest, testarea muncitorilor s-a făcut la iniţiativa firmei, iar 21 dintre cei 52 de muncitori vietnamezi au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru Covid-19.

„Ieri (vineri-n.r.), cei 21 de muncitori depistaţi pozitiv au fost izolaţi, iar astăzi, în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecţioase au fost internaţi la Spitalul CFR. Conducerea companiei ţine permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR şi potrivit lor, angajaţii depistaţi pozitiv au forme uşoare ale infecţiei cu COVID 19”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a companiei.

Ceilalţi 31 de angajaţi vietnamezi testaţi negativ au fost relocaţi într-un spaţiu sigur din punct de vedere sanitar.

„Precizăm faptul că muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevăzute de legislaţie şi a pus la dispoziţia tuturor angajaţilor materiale de protecţie: măşti, mănuşi şi dezinfectant. Cei 52 de angajaţi vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani”, a declarat directorul general al companiei, Irinel Tofan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO