Eveniment

Un nou focar de infecţie COVID se conturează la Sibiu: Un angajat al Facultăţii de Medicină a fost confirmat cu COVID-19, iar alţi 8 colegi au intrat în izolare

Un nou focar de infecţie COVID se conturează la Sibiu:...

Autor: Laura Buciu

24.07.2020, 14:52 6662

Administratorul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină din Sibiu şi Bibioteca Central Universitară a fost confirmat, vineri, cu noul coronavirus, iar opt colegi au fost puşi în izolare. Cu toate acestea, duminică se va desfăşura examenul de admitere la Medicină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan, a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2 o persoană angajată a Universităţii „Lucian Blaga” (ULB), din Sibiu, iar în urma anchetei epidemiologice făcute de DSP Sibiu, alţi opt angajaţi, contacţi ai cazului confirmat, au fost puşi în izolare.

„Precizăm faptul că este vorba de personal administrativ. Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, anchetă ce momentan este în derulare. Până la acest moment au fost puse în izolare un număr de 8 persoane, contacţi de serviciu”, spune Ştefan.

La rândul lor, reprezentanţii ULB Sibiu spun că este vorba despre administratorul clădirii în care funcţionaează Facultatea de Medicină şi Biblioteca Central Universitară.

Având în vedere faptul că duminică este programat să se desfăşoare examenul de admitere la Facultatea de Medicină, reprezentanţii ULB Sibiu spun că acest proces nu va fi afectat în niciun fel.

„Am luat toate măsurile de siguranţă şi niciun cadru didactic implicat în comisia de admitere nu a intrat în contact direct cu persoana depistată pozitiv şi nici cu contacţii acesteia. Universitatea se află în contact direct cu Direcţia de Sănătate Publică Sibiu pentru a gestiona cât mai bine această situaţie”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

În ultimele 24 de ore, la Sibiu au fost confirmate 31 de cazuri de COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO