Eveniment

Un nou focar de infecţie prinde contur la Sibiu: 23 de persoane de la o fabrică de textile au fost testate pozitiv

Un nou focar de infecţie prinde contur la Sibiu: 23 de...

Autor: Petre Mazilu

11.09.2020, 13:35 134

Un focar de Covid 19 a apărut într-o fabrică de articole textile din Sibiu. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, 23 de persoane au fost testate pozitiv. Toţi bolnavii au fost internaţi în spital, iar persoanele cu care au intrat în contact au fost izolate.

Potrivit Prefecturii Sibiu, focarul a fost identificat în interiorul unei societăţi producătoare de articole textile şi materii prime. Ancheta epidemiologică a stabilit că primele infectări au apărut miercuri şi că focarul are „o rată de atac de 6,74%”.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au stabilit măsurile pentru localizarea focarului.

„În urma anchetei au fost identificaţi un număr total de 91 de contacţi, dintre care 66 sunt contacţi de serviciu, iar 25 sunt contacţi de familie. În ceea ce priveşte măsurile dispuse de DSP Sibiu, s-au izolat în spital toate cele 23 cazuri confirmate pentru evaluare clinică şi paraclinică, s-a dispus carantina la domiciliu a contacţilor de serviciu şi a familiilor acestora”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Sibiu.

În cadrul societăţii s-a efectuat dezinfecţia şi a fost stabilit un plan de măsuri de limitare a răspândirii infecţiei, prin decalarea programului de lucru, a pauzelor de masă şi a încheierii programului de lucru.

De asemenea, s-a recomandat tuturor angajaţilor să îşi monitorizeze starea de sănătate prin medicul de familie, iar în cazul în care prezintă simptome să apeleze numărul de urgenţă 112 în vederea transportării la spital şi efectuarea de investigaţii.

Direcţia de Sănătate Publică va efectua controale pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile stabilite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO