Eveniment

Un nou focar la Spitalul din Buzău: Trei cadre medicale şi 13 pacienţi au fost testaţi pozitiv

Un nou focar la Spitalul din Buzău: Trei cadre medicale...

Autor: Laura Buciu

27.05.2020, 13:33 492

Trei asistenţi medicali din secţia Medicină Internă a Spitalului Judeţean Buzău şi 13 pacienţi sunt infectaţi cu noul coronavirus, au transmis, miercuri, reprezentanţii unităţii medicale. Cei 13 pacienţi au fost internaţi la Spitalul din Râmnicu Sărat, iar secţia îşi suspendă temporar activitatea.

Spitalul din Buzău a transmis, miercuri, că dintre cei 13 pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus, şapte sunt la a doua testare.

„Trei cadre medicale (asistenţi medicali) din secţia Medicină Internă au ieşit pozitive şi sunt asimptomatice. De asemenea, 13 pacienţi internaţi în secţia Medicină Internă au ieşit pozitivi. Dintre aceştia, şapte sunt la a doua testare iar 6 sunt la prima testare”, arată reprezentanţii Spitalului.

Aceştia, împreună cu DSP Buzău au decis internarea pacienţilor pozitivi la Spitalul Râmnicu Sărat, transferarea pacienţilor rămaşi în secţie şi negativi la testare, în funcţie de gravitate, în secţia de Boli Infecţioase sau în ATI şi externarea pacienţilor din secţia Diabet, Boli şi Nutriţie, care se află pe acelaşi nivel cu secţia Boli Interne.

Secţia de Diabet, Boli şi Nutriţie precum şi cea de Interne vor fi din nou dezinfectate, manevră care va fi repetată trei zile consecutiv, în paralel cu prelucrarea sanitară a secţiei, iar în această perioadă secţia are activitatea suspendată.

De asemenea, personalul de serviciu va fi în izolare la domiciliu.

Cadrele medii şi infirmierele din tura de rezervă a secţiei de Boli Interne vor asigura continuitatea activităţii medicale, iar medicii vor putea lucra în echipament de protecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO