Eveniment

Un nou front în lupta cu pandemia: 73 de cabinete noi pentru imunizare cu vaccinul Moderna s-au deschis în ţară de miercuri

Un nou front în lupta cu pandemia: 73 de cabinete noi...

Autor: Cosmin Pirv

10.03.2021, 10:59 93

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că de miercuri au fost deschise în ţară 73 de noi cabinete de imunizare cu vaccin Moderna.

Potrivi CNCAV, vaccinarea va începe din 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic peste 4.300 de persoane.

Cele 73 de fluxuri vor funcţiona în 24 de judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti, astfel: Arad (5), Argeş (3), Bacău (4), Bihor (3), Bistriţa-Năsăud (3), Botoşani (3), Braşov (2), Caraş-Severin (2), Constanţa (4), Covasna (1), Dâmboviţa (2), Galaţi (3), Giurgiu (2), Harghita (1), Hunedoara (3), Ialomiţa (2), Ilfov (4), Neamţ (2), Olt (2), Prahova (2), Satu Mare (2), Suceava (4), Timiş (5), Tulcea (1), Vrancea (3) şi în municipiul Bucureşti (5).

Noile fluxuri vor funcţiona atât în centrele de vaccinare deja existente, cât şi în alte locaţii identificate de către autorităţile locale.

Pentru aceste cabinete se pot înscrie persoanele vulnerabile care fac parte din Etapa a II-a a strategiei de vaccinare, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO