Eveniment

Un nou proiect de infrastructură prinde viaţă: Construcţia autostrăzii Buzău-Focşani intră în faza de licitaţie

Un nou proiect de infrastructură prinde viaţă:...

Autor: Cosmin Pirv

01.02.2022, 11:30 47

Anunţul de licitaţie pentru construirea tronsoanelor 1 şi 4 din autostrada Buzău-Focşani a fost trimis marţi la SICAP.

Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a precizat că tronsonul 1 are 4,6 km între Buzău şi Vadu Paşii, iar tronsonul 4 are 10, 94 km între Mândreşti Munteni şi Focşani Nord.

Autostrada Buzău-Focşani este una din secţiunile Autostrăzii Moldova (A7) şi face parte din Coridorul 3 – Bucureşti – Regiunea NE (Moldova) (OR3).

Cele două tronsoane scoase la licitaţie vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului cu finanţare prin PNRR.

De asemenea, Sorin Grindeanu a anunţat că documentatia pentru tronsoanele 2 si 3 este la ANAP, pentru verificare, şi urmează ca în cel mai scurt timp să fie transmis spre SICAP anunţul de participare pentru acestea.

Tronsonul 2 are 30,8 km între Vadu Paşii şi Râmnicu Sărat, iar tronsonul 3 are 36,1 km între Râmnicu Sărat şi Mândreşti Munteni.

Întregul proiect al Autostrăzii Buzău- Focşani are valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA), este finanţat prin PNRR şi este prevăzut în Master Planul de Transport General. La finalizarea lucrărilor, Autostrada Buzău – Focşani (al doilea segment al Autostrăzii Moldova) va avea o lungime de 82,44 de km.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO