Eveniment

Un nou proiect de lege prevede ca senatorii să îşi piardă mandatul şi în cazul unei condamnări cu suspendare

Un nou proiect de lege prevede ca senatorii să îşi...

Autor: Ana-Maria Lazăr

05.09.2016, 14:39 88

Iniţiativa legislativă a senatorului liberal Nicole Vlad Popa prin care senatorii îşi pierd mandatul în cazul unei condamnări cu executare sau cu suspendare a fost trimisă luni de Biroul Permanent al acestui for Comisiei de regulament. 

"Am luat act, am înaintat Comisiei de regulament propunerea, eu spun că într-o săptămână avem raportul. De altfel, supunem aprobării modificarea regulamentului, mai avem o chestiune legată de o hotărâre a Curţii Constituţionale care a considerat că două articole din regulament sunt neconstituţionale. Cu această ocazie le modificăm", a precizat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru după şedinţa Biroului Permanent.

Senatorul Nicolae Vlad Popa a iniţiat un proiect de lege prin care calitatea de senator încetează ca urmare atât a unei condamnări cu executare, cât şi a uneia cu suspendare.

"Calitatea de senator încetează la data întrunirii legale a Senatului nou ales, precum şi în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale ca urmare a condamnării definitive la închisoare cu executarea pedepsei sau în cazul suspendării executării pedepsei, de incompatibilitate sau deces", prevede propunerea legislativă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO