Eveniment

Un nou proiect intră în linie dreaptă: Primăria sectorului 4 vrea să creeze un parc ultra-modern în sudul Capitalei. Licitaţia publică a luat startul marţi

Un nou proiect intră în linie dreaptă: Primăria sectorului 4 vrea să creeze un parc ultra-modern în sudul Capitalei. Licitaţia publică a luat startul marţi

Autor: Petru Mazilu

03.04.2021, 00:01 12518

Primăria Sectorului 4 a iniţiat licitaţia publică pentru amenajarea parcului „Tudor Arghezi” din sudul Bucureştiului. Municipalitatea vrea să transforme un teren viran, devenit focar de infecţie, într-un parc ultra-modern. 

Licitaţia publică a fost iniţiată marţi, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Noul parc, ce va fi amenajat la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, va purta numele lui Tudor Arghezi, deoarece scriitorul a trăit în Sectorul 4, pe strada Mărţişor. Denumirea a fost aleasă în urma unei consultări publice.

Suprafaţa totală a noului parc va fi de 27.627 metri pătraţi, din care peste 10.000 metri pătraţi vor fi spaţii verzi.

„Proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulaţiei pietonale, incluzând pavilioane şi chioşcuri, iar altele, destinate sportului şi jocurilor în aer liber. Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1.000 de metri pătraţi, la cele mai înalte standarde, unde iubitorii acestui sport îşi pot etala îndemânările şi unde îşi pot exersa trick-urile”, a anunţat Biroul de presă al Primăriei Sectorului 4.

În interiorul parcului va fi construit un centru multicultural.

„În cadrul aceluiaşi proiect, va fi construit şi un un Centru Multicultural (Teatru) şi o parcare supraetajată de P+1 plus terasă. Cu o suprafaţă desfăşurată de 2.500 mp şi cu un design futurist, noul teatru va avea o sală mare de spectacole, de aproximativ 180 de locuri, două săli pentru diferite activităţi artistice, de aproximativ 50 de locuri fiecare, o sală pentru conferinţe, integrată într-un centru de afaceri, precum şi o zonă de relaxare şi socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter şi două etaje”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

În noul teatru, locuitorii Sectorului 4 vor putea asista la spectacole, concerte expoziţii şi lansări de carte. Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziţia grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector, care vor dori să organizeze diverse activităţi artistice.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 37 milioane de lei, iar termenul limită până la care agenţii economici pot să se înscrie la licitaţia publică este 25 mai.

AFACERI DE LA ZERO