Eveniment

Un nou vaccin este pe cale să apară pe piaţă: Novavax. UE va veni cu o decizie în câteva săptămâni

Un nou vaccin este pe cale să apară pe piaţă:...

Autor: Mediafax

17.11.2021, 17:44 921

Autoritatea de reglementare a medicamentului din Uniunea Europeană ar putea lua o decizie cu privire la aprobarea vaccinului anti-COVID de la Novavax „în câteva săptămâni", dacă datele primite de la producătorul de medicamente sunt suficiente pentru a dovedi eficacitatea serului.

Vaccinul pe bază de proteine, denumit Nuvaxovid, a început să fie evaluat din februarie, a declarat Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), iar astfel de evaluări permit o aprobare rapidă, potrivit Reuters.

Dacă va fi aprobat de EMA, vaccinul ar fi al cincilea împotriva coronavirusului din regiune, alăturându-se celor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Aprobarea ar putea veni cu mult înaintea autorizării în Statele Unite, unde Novavax a trebuit să rezolve anumite probleme de fabricaţie şi se aşteaptă să depună cererea de aprobare până la sfârşitul anului.

EMA a precizat că două dintre grupurile sale consultative analizează diverse planuri prezentate de Novavax privind gestionarea riscurilor şi studiile serului pentru utilizarea la copii.

Vaccinul de la Novavax a primit prima aprobare de utilizare de urgenţă la începutul acestei luni în Indonezia.

Compania a cerut, de asemenea, sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Filipine a autorizat miercuri utilizarea de urgenţă a unei versiuni fabricate de Institutul Serum din India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO