Eveniment

Un pacient critic de la Spitalul de Arşi, transferat în Israel

Un pacient critic de la Spitalul de Arşi, transferat în...

Autor: Departamentul Social

04.11.2015, 16:44 733

Şeful Secţiei de terapie intensivă şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arşi Adrian Stănculea a spus că unul dintre cei nouă pacienţi în stare critică a fost evaluat miercuri dimineaţă de o echipă de medici din Israel şi va fi transferat probabil joi, la cererea familiei.

Alte solicitări de transferuri în străinătate nu au fost exprimate, a mai arătat medicul.

Există în schimb solicitări de la alte spitale de transfer de pacienţi în măsura în care ar mai fi locuri la Spitalul de Arşi.

Stănculea a mai precizat că spitalul primeşte ajutor de la alte unităţi, şi de stat, şi private, având nevoie de persoanl suplimentar - asistente şi infirmiere - la terapie intensivă, unde este un volum foarte mare de muncă.

El a mai arătat că se şi sfătuieşte cu medici din alte spitale, dar ar fi avut foarte mare nevoie de experienţa a doi colegi de la terapie intensivă care sunt suspendaţi.

Întrebat dacă spitalul dispune de medicamentele necesare pentru toţi răniţii, Stănculea a răspuns că în principiu da, după ce stocurile au fost refăcute.

În urma incendiului din clubul Colectiv, în spitalele din Capitală mai sunt internaţi 133 de pacienţi, dintre care 81 în stare critică şi gravă. Astfel, în Spitalul Universitar sunt 19 pacienţi, la Spitalul de Arşi - 26, Spitalul Floreasca - 14, Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, Spitalul Elias - 14, Spitalul Militar - 12, Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, Spitalul "Sfântul Ioan" - 7, Spitalul Pantelimon - 4, Spitalul "Gerota" - 3, Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6.

Incendiul a provocat moartea a 32 de persoane şi rănirea a aproximativ 200, majoritatea fiind internate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO