Eveniment

Un parlamentar din Iran a murit din cauza coronavirusului

Un parlamentar din Iran a murit din cauza coronavirusului

Autor: Ana Petrescu

07.03.2020, 13:12 801

O deputată din Iran, Fatemeh Rahbar, a decedat din cauza coronavirusului, potrivit agenţiei de ştiri Tasnim, fiind un nou semn că virusul se răspândeşte în instituţiile statului. Iran este una dintre ţările cele mai afectate de epidemie, în afară de China.

Vineri au fost raportate 4.747 de cazuri de infectări cu noul coronavirus în Iran.

Parlamentarul care a murit vineri este Fatemah Rahbar, în vârstă de 55 de ani, parlamentar al conservatorilor, a relatat, sâmbătă, Tasnim. Nu este încă specificat dacă ea a fost inclus printre cele 124 de persoane care au murit din cauza virusului, bilanţ prezentat vineri.

Pe 2 martie, Tasnim a scris despre moartea politicianului Mohammad Mirmohammadi, membru al Consiliului guvernamental care are atribuţii în verificarea candidaţilor.

Ministrul Sănătăţii din Iran, Iraj Harirchi, şi un alt membru al Parlamentului, Mahmoud Sadeghi, au spus că au luat virusul.

Tot pe 2 martie, Abdul Reza Misri, vicepreşedintele Parlamentului din Iran, a anunţat că 23 dintre cei 290 de parlamentari iranieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit newsweek.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO