Eveniment

Un parlamentar european, despre justiţia din România: Modificările aduse legilor vor legaliza corupţia

Un parlamentar european, despre justiţia din România:...

Autor: Diana Grigore

16.01.2019, 00:03 333

Copreşedintele Grupului Verzilor din Alianţa Liberă Europeană, Ska Keller, a declarat marţi că modificările aduse legilor justiţiei din România vor legaliza corupţia şi că Preşe­dinţia României la Consiliul UE va trebui să dea dovadă de credibilitate şi ţara să răspundă atacurilor la statul de drept.

„În ultimii ani România a făcut progrese în combaterea corupţiei, însă astăzi mii de români au ieşit pe străzi pentru a-şi cere drepturile, pentru libertăţi civile şi bune guvernări. Însă nu sunt ascultaţi. Modificările aduse legilor vor legaliza corupţia. Guvernul intenţionează de altfel să interzică dreptul la protest. Aceste şase luni vor fi pline de evenimente. Preşedinţia trebuie să fie un exemplu, să dea dovadă de credibilitate. Mai aveţi timp, însă timpul trece. Preşedinţia are nevoie de o viziune pe termen lung, iată de ce e bine că aţi fixat summit-ul de la Sibiu în luna mai. Trebuie să stabilim cum veţi răspunde atacurilor la statul de drept, cum facem faţă schimbărilor climatice, respectarea drepturilor cetăţenilor”, a afirmat Ska Keller în plenul Parlamentului European.

Copreşedintele Grupului Verzilor a adăugat că Preşedinţia Consiliului UE „e o sarcină vitală în relaţiile inter-instituţionale” ale statelor membre ale Uniunii şi că „România are o tradiţie îndelungată pentru a lupta pentru libertăţile civile. A reuşit să elimine dictatura”.

În încheiere Ska Keller a urat succes României, care va conduce Consiliul UE pentru următoarele şase luni.

„Vă urăm mult succes cu toate aceste provocări şi sperăm să fim impresionaţi”, a încheiat Ska Keller, în plenul Parlamentului European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO