Eveniment

Un parlamentar qatarez oferă 1 milion de dolari pentru bisht-ul cu care Emirul Qatarului şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino, l-au îmbrăcat pe Messi în momentul în care a primit Cupa Mondială

Un parlamentar qatarez oferă 1 milion de dolari pentru...

Autor: Rafael Hekman

24.12.2022, 12:00 279

Lui Lionel Messi i s-a oferit 1 milion de dolari pentru bisht-ul pe care l-a purtat în timpul ceremoniei de acordare a trofeului după finala Cupei Mondiale. Suma ameţitoare a fost propusă de Ahmed Al Barwani, avocat şi membru al parlamentului din Oman.

Ahmed Al Barwani speră să păstreze acest articol de îmbrăcăminte în Orientul Mijlociu. Emirul Qatarului şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino, l-au îmbrăcat pe căpitanul Argentinei în momentul în care a primit Cupa Mondială.

Având în vedere că haina a fost purtată de jucătorul pe care mulţi îl consideră cel mai mare fotbalist din toate timpurile, parlamentarul din Oman a lansat încă de pe acum o ofertă pentru a o recupera de la jucătorul de 35 de ani.

El a declarat pe Twitter : "Din partea Sultanatului Oman vă felicit pentru câştigarea Cupei Mondiale Qatar 2022 ... bisht-ul arab, un simbol al cavalerismului şi înţelepciunii. Îţi ofer un milion de dolari în schimbul acestui bisht".

Messi a primit asigurări că acest veşmânt, care este purtat la sărbători, nu va fi folosit, ci va fi expus la vedere. "Va fi expus pentru a comemora acel moment de mândrie şi pentru a ne ajuta să îl retrăim şi, de asemenea, pentru a ne reaminti că putem realiza orice", a susţinut parlamentarul.

Al Barwani a mai declarat pentru publicaţia din Orientul Mijlociu The National, citat de The Mirror : "Am fost pe stadion şi am urmărit în direct acel moment când Emirul Qatarului i-a dat lui Messi bisht-ul. Acest moment a spus lumii că suntem aici şi aceasta este cultura noastră, vă rog să o cunoaşteţi bine. Acest turneu a fost o sursă de mândrie şi a evidenţiat fapte importante despre cum nu am uitat de Palestina şi despre faptul că arabii sunt uniţi."

Croitorul Muhammad Abdullah Al-Salem, stabilit în Qatar, a fost responsabil pentru confecţionarea articolului de îmbrăcăminte, care ar fi costat 1.650 de lire sterline. El a declarat: "Am fost surprins că bisht-ul pe care l-a purtat Messi era din magazinul nostru şi m-am simţit mândru când am aflat că magazinul nostru a fost prima alegere a oficialilor pentru a fabrica acest bisht."

Decizia de a-l îmbrăca pe Messi în bisht s-a dovedit cu siguranţă controversată, părerile oamenilor de fotbal şi a fanilor fiind împărţite cu privire la oportunitatea şi motivaţia acestui gest.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO