Eveniment

Un pas către renaşterea industriei româneşti de apărare: Uzina mecanică Plopeni va produce arme de asalt în colaborare cu Beretta

Un pas către renaşterea industriei româneşti de...

Autor: Răzvan Botea

10.06.2019, 20:11 1064

Compania producătoare de armament Beretta, Franco Gussalli Beretta, şi Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, au semnat astăzi înţelegerea prin care filiala de la Plopeni va produce arme de asalt ARX 160, în cadrul unui parteneriat cu Beretta, arată o informare emisă de ministerul Economiei.

„Este un moment important, un proiect strategic, acest protocol între Beretta şi uzina Plopeni. Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta. Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înfiinţată compania mixtă, iar, cel târziu peste şase luni, să înceapă producţia”, a declarat Ministrul Economiei Niculae Bădălău.

Colaborarea dintre cele două companii va crea 150 de locuri de muncă şi pe orizontală impactul va fi mult mai mare, susţin reprezentanţii statului, menţionând implicarea companiei IOR SA, aflată în portofoliul ministerului Economiei.

„Pe fiecare armă produsă în parteneriat cu Beretta la Plopeni putem să montăm o lunetă sau un dispozitiv de ochire produs la IOR, ceea ce înseamnă mai multă valoare adăugată şi un impact economic semnificativ. În termeni de producţie, ne aşteptăm la 20.000 de bucăţi pe an pentru arma de asalt de calibru 5,56 NATO”, a mai spus Niculae Bădălău.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO