Eveniment

Un ploieştean suspectat de infectare cu Ebola va fi adus la în Capitală la Institutul ”Matei Balş”

Un ploieştean suspectat de infectare cu Ebola va fi adus...

Autor: Elvira Gheorghita

10.08.2014, 14:03 781

Potrivit surselor citate, bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.

"Nu are febră. I se vor face investigaţii complete la 'Matei Balş' ", au mai spus sursele citate.

Medicii iau în calcul şi ca bărbatul să fie suspect de malarie, în condiţiile în care, până în prezent, nu a făcut febră.

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Tot vineri, Ministerul Sănătăţii informa că probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip.

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a subliniat OMS.

Această epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Călătorii care se întorc dintr-o zonă afectată de infecţia cu virusul Ebola şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămâni de la călătorie trebuie să se adreseze medicului şi să precizeze că au fost în zona respectivă.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO