Eveniment

Un român infectat cu coronavirus a venit astăzi în România cu avionul. În aeronavă se aflau alţi 60 de pasageri, care au fost trecuţi urgent în carantină

Un român infectat cu coronavirus a venit astăzi în...

Autor: Dorin Oancea

17.03.2020, 16:14 4964

Pe Aeroportul Otopeni, a aterizat marţi o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), informează un comunicat. 

În cursul zilei de 17 martie, persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO