Eveniment

Un salariu pe zi În România: Cât câştigă un manager de compensaţii şi beneficii

Un salariu pe zi În România: Cât câştigă un manager...

Autor: Adelina Mihai

26.10.2017, 00:06 4932

Un candidat care se angajează pe o poziţie de manager de compensaţii şi beneficii într-o companie din România primeşte un salariu lunar net cuprins între 7.800 şi 9.300 de lei net pe lună, arată rezultatele studiului salarial al Mercer. Cercetarea Mercer a fost realizată pe un eşantion de aproape 80.000 de funcţii din 250 de companii din 12 sectoare de activitate.

Managerul de comp&ben este una dintre funcţiile-cheie din departamentele de resurse umane ale companiilor, cei care ocupă această funcţie fiind responsabili de revizuirea şi designul politicilor de compensare şi beneficii ale salariaţilor, pentru ca acestea să fie similare cu ale competiţiei şi totodată aliniate politicilor companiei de la nivel global.

Printre atribuţiile celor care ocupă această funcţie se mai află coordonarea cercetărilor de piaţă şi a analizelor legate de salarizarea şi beneficiile oferite de companii, dar şi propunerea unor soluţii de îmbunătăţire a pachetelor salariale oferite angajaţilor. De asemenea, managerul de comp&ben este responsabil de managementul comunicării în cazul în care angajaţii primesc noi beneficii şi totodată colectează feedback de la angajaţi pentru a vedea dacă există anumite probleme sau propuneri noi vizavi de politica de salarizare.

Candidaţii potriviţi pentru o astfel de poziţie trebuie să aibă cunoştinţe în arii precum principiile de evaluare a joburilor, sisteme de salarizare, planificarea şi administrarea planurilor de beneficii, precum şi legislaţia românească în materie de beneficii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO