Un salariu pe zi în România: Cât câştigă un ospătar

21 aug 2018 Autor: Adelina Mihai

„Pentru a rezolva parţial criza de forţă de muncă din HoReCa, unii angajatori au început să aducă oameni din alte ţări care să lucreze ca ospătari.“

Venitul mediu al unui ospătar din România este de circa 2.200 de lei net pe lună, potrivit datelor Paylab.ro, compa­ratorul de salarii lansat de platforma de recrutare online eJobs.

Acestea însă variază în funcţie de regiunea ţării, de experienţa anterioară a angajatului, dar şi de nivelul bacşişului pe care îl primeşte de la clienţi.

Ospătarii se numără printre cei mai căutaţi candidaţi din industria HoReCa (hoteluri - restaurante - catering), întrucât acest sector este afectat de deficitul de personal din cauza migraţiei externe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2018

 
Cuvinte cheie:
Un salariu pe zi in Romania
, ospatar
, salariu
, forta de munca
, angajatori
, restaurante
, criza
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide