Eveniment

Un salariu pe zi. Un business analyst câştigă între 1.200 şi 1.900 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un business analyst câştigă între...

Autor: Ramona Cornea

13.06.2022, 00:05 2967

Un angajat pe poziţia de business analyst are un salariu care variază între 1.200 şi 1.900 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Angajaţii care ocupă această poziţie evaluează cifrele afacerii cu scopul principal de a îmbunătăţi procesele de luare a deciziilor în cadrul organizaţiei.

„Un business analyst joacă un rol foarte important în orice companie, indiferent de dimensiune sau de numărul de angajaţi, întrucât principala sa responsabilitate constă în analizarea şi interpretarea datelor, pentru a putea identifica posibile tendinţe şi probleme de afaceri. Datele de pe BestJobs indică faptul că domeniul banking/financiar este dinamic, atât pentru angajatori cât şi pentru candidaţi. Conform anunţurilor active acum pe platformă, un business analyst trebuie să fie o persoană care este familiarizată cu utilizarea Power BI, QlikView, Anaplan şi de asemenea cu structura şi funcţionarea bazelor de date SQL. Pe lângă abilităţile tehnice, companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută şi skilluri soft precum managementul de proiecte, abilităţile de analiză, comunicare şi prezentare. Multe poziţii deschise pentru rolul de business analyst sunt remote, dar şi hibrid de la sedii din oraşele mari, iar oferta salarială medie se plasează în intervalul 1.200-1.900 euro, în funcţie de senioritate şi experienţă“, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale specifice acestui tip de job sunt: traininguri specializate, cursuri de dezvoltare profesională, bonusuri de performanţă, asigurare medicală privată, posibilitatea de a lucra remote.

În prezent, 756 de posturi vacante pentru poziţia de business analyst sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote şi în Bucureşti.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un business analyst joacă un rol foarte important în orice companie, indiferent de dimensiune sau de numărul de angajaţi, întrucât principala sa responsabilitate constă în analizarea şi interpretarea datelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO