Eveniment

Un salariu prea mic raportat la costul vieţii este principalul motiv de demisie în rândul angajaţilor români

Un salariu prea mic raportat la costul vieţii este...

Autor: Ramona Cornea

12.05.2023, 17:00 401

„Lipsa oportunităţilor de dezvoltare în carieră şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală sunt motive pentru care 1 din 3 români pleacă de la locul de muncă şi aspecte unde companiile se află sub aşteptările angajaţilor.”

Mai mult de jumătate dintre angajaţii (56%) din România au demisionat sau iau în considerare să facă acest lucru din cauza faptului că au salarii prea mici raportate la creşterea costului vieţii, spune un studiu realizat de compania de recrutare şi consultanţă în resurse umane Randstad.

 Procentul este mai ridicat în cazul femeilor (60%), faţă de cel al bărbaţilor (52%). Primirea unei oferte de nerefuzat este, de asemenea, un motiv de demisie pentru aproape jumătate dintre respondenţi (45%).

„Deşi acest lucru nu se întâmplă frecvent, situaţia actuală îi lasă pe angajatori vulnerabili în faţa ofertelor de muncă oportuniste, bazate exclusiv pe salariu. Lipsa oportunităţilor de dezvoltare în carieră şi echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală sunt motive pentru care 1 din 3 români pleacă de la locul de muncă şi aspecte unde companiile se află sub aşteptările angajaţilor”, scrie raportul citat.

În România, principalii cinci factori care influenţează alegerea locului de muncă nu s-au schimbat în ultimii trei ani. Potrivit cercetării Randstad, cel mai important este în continuare pachetul salarial atractiv, care este un motivator mai puternic pentru români decât media europeană (indicele mediu european este de 154, cel românesc este de 161. Indicele consideră 100 ca valoare medie a importanţei factorilor motivatori şi o corelează cu indicatorii individuali).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO