Eveniment

Un tânăr care a stat faţă în faţă cu atacatorul din Norvegia a reuşit să scape "acoperindu-se de cadavre"

Un tânărul care a stat faţă în faţă cu atacatorul din Norvegia a reuşit să scape "acoperindu-se de cadavre"

Autor: Mihai SCHIAU

23.07.2011, 13:29 958

Un tânăr care a supravieţuit atacului armat de pe insula Utoya, soldat cu 80 de morţi, spunecă este încă în viaţă pentru că s-a prefăcut că e mort. Într-uninterviu acordat pentru CNN, Adrian Pracon (21 de ani) a declarat căs-a acoperit cu cadavrele celor din jur şi astfela reuşit să scape, fiind rănit în umăr.

"Eu şi alţi doi oameni am scăpat pentru că ne-am aruncat lapământ şi ne-am acoperit cu cadavrele din jur, făcând pe morţii", adeclarat Pracon, din camera sa de spital. "I-amsimţit respiraţia (n.r. atacatorului de 32 de ani), îl puteam auzicum păşeşte", rememorează clipele de groază supravieţuitorul.
Pracon spune că el, alături de mulţi dintre ceilalţi 700 deoameni care se aflau pe insulă, erau strânşi într-o încăpereuriaşă, unde discutau despre atacul cu bombă din Oslo.
Atunci, bărbatul de 32 de ani s-a apropiat de ei şi i-aîntrebat dacă poate să li se adreseze. "Normal că i-am dat voie săni se alăture", a spus Pracon.

La scurt timp, atacatorul a început să tragă. Tânărul de 21 deani spune că au urmat momente de panică şi haos, pentru că uniidintre participanţi au fugit din bătaia puştii, în timp ce alţiis-au apropiat, crezând că e vorba de o demonstraţie. Citiţi maimult despre tânărul care a scăpat demasacru pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO