Eveniment

Un vaccin împotriva coronavirusului produs de chinezi va fi testat pe voluntari din Argentina

Un vaccin împotriva coronavirusului produs de chinezi va...

Autor: Valentin Nastaila

22.08.2020, 12:06 237

Autorităţile argentiniene au ajuns la un acord cu chinezii de la Sinopharm pentru că firma asiatică să îşi poată testa vaccinul împotriva COVID-19 în ţara din America de Sud.

Vaccinul celor de la Sinopharm se află în faza a treia şi va fi testat pe voluntari din Argentina. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Sănătăţii din Argentina.

„Suntem foarte mândri de acest succes în care părţile şi-au angajat toate eforturile cu scopul de a putea avansa împreună şi solidar pentru a pune la dispoziţia populaţiei vaccinuri. Suntem nerăbdători ca studiul să înceapă pentru a obţine rezultate şi a le împărtăşi”, a declarat Ginés Gonzalez Garcia, ministrul Sănătăţii din Argentina, potrivit AFP.

În urmă cu aproximativ o lună, Argentina anunţa că BioNTech din Germania şi Pfizer din Statele Unite ale Americii urmează să îşi testeze produsele aflate în faza a treia pe grupuri de voluntari.

Argentina este una dintre cele mai lovite ţări de pandemie: peste 6.500 de decese şi aproape 321.000 de cazuri de infectare cu coronavirus sunt datele prezentate la ultimul bilanţ oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO