Eveniment

Un vaccin împotriva unei boli larg răspândite, realizat de unul dintre cei mai importanţi producători farmaceutici din lume, a fost adus în România

Un vaccin împotriva unei boli larg răspândite,...

Autor: Andra Stroe

21.06.2020, 09:58 349

Reprezentanţii companiei Pfizer anunţă că vaccinul (cu virus intreg, inactivat) indicat pentru imunizarea activă (profilactică) împotriva encefalitei provocată de căpuşe (TBE) produs de companie este acum disponibil în România cu cele două forme de prezentare: una pentru administrare la copii şi adolescenţi cu vârste între 1 şi 15 ani şi forma pentru administrare la persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste, anunţă reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Encefalita transmisă de căpuşe este o infecţie a sistemului nervos central cauzată de virusul encefalitei de căpuşe, care poate duce la afecţiuni neurologice, cum ar fi meningita, meningoencefalita şi meningoencefalomielita, şi poate afecta toate grupele de vârstă.

„Numărul cazurilor de TBE a crescut în toată Europa în ultimele decenii. În regiunile endemice, căpuşele se pot găsi în orice zonă verde şi prezintă un risc imprevizibil de a fi infectate cu virusul TBE. Interacţiunea complexă dintre biologia căpuşelor, virusul TBE şi comportamentul uman face ca riscul dezvoltării TBE să fie imprevizibil pentru o persoană.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO