Eveniment

Una dintre cele mai importante întrebări: ce câştigă industria locală de apărare în urma achiziţiilor militare. Coreenii de la Hanwha încearcă să îşi vândă vehiculului de luptă Redback în România şi spun că vor da de lucru industriei de apărare

Una dintre cele mai importante întrebări: ce câştigă...

Autor: Răzvan Botea

22.05.2024, 09:43 6363

Producătorul coreean de armament Hanwha, care vrea să vândă în România maşina de luptă Redback (IFV), spune că industria românească de apărare va avea de câştigat în urma achiziţiei. Conform informaţiilor din partea companiei, pentru producţia de Redback ar urma să fie construite facilităţi şi în România.

„Hanwha Aerospace doreşte să extindă cooperarea cu România şi planurile de modernizare a apărării de aici, în cadrul unui parteneriat puternic cu industriile locale. Vom aduce beneficii economice maxime pe piaţa românească prin activarea programelor de localizare, de la producţie locală, transfer tehnologic, până la înfiinţarea unui Centru de Excelenţă MRO”, a declarat Peter Bae, vicepreşedinte al Hanwha Aerospace Europe.

Hanwha Aerospace, cea mai mare companie sud-coreeană din domeniul aerospaţial şi al apărării, se va alătura expoziţiei şi conferinţei Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2024 şi aduc maşina de luptă Redback.

Bazat pe K21 IFV al armatei sud-coreene, Redback are, printre dotări, capabilităţi In-arm; şenilele din cauciuc compozit; un sistem de protecţie activă hard-kill şi un afişaj de cunoaştere a situaţiei montat pe cască.

În 2023, Redback a fost selectat de Australia pentru programul LAND 400 Phase 3, care prevede livrarea a 129 de IFV-uri, cu o implicare extinsă a lanţurilor de aprovizionare australiene, susţin coreenii. Redback este, de asemenea, considerat a fi o bază de referinţă pentru dezvoltarea următoarei generaţii de IFV-uri a armatei sud-coreene.

Înfiinţată în 1977, Hanwha Aerospace este o companie globală din domeniul aerospaţial şi al apărării, care oferă un portofoliu larg de produse şi servicii în toate domeniile: terestru, aerian, maritim şi spaţial.

În domeniul terestru, Hanwha Aerospace furnizează o varietate de sisteme de apărare, de la sisteme de artilerie, vehicule blindate de luptă la muniţii şi rachete ghidate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24