Eveniment

Undă verde pentru portofoliul Economiei: Virgil Popescu a primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare

Undă verde pentru portofoliul Economiei: Virgil Popescu...

Autor: Departamentul Politic

05.03.2020, 16:23 118

Virgil Popescu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Economiei în Cabinetul Cîţu, a fost avizat pozitiv, joi, la audierile în comisiile parlamentare de specialitate reunite. 

Virgil Popescu a primit 24 de voturi „pentru", patru voturi „împotrivă" şi trei abţineri.

Tot joi, Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, Marcel Vela, ministrul desemnat la Interne şi Bogdan Aurescu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Externelor, au primit aviz pozitiv.

În prima zi de audieri, Nicolae Ciucă la Apărare, Adrian Oros la Agricultură şi Costel Alexe la Mediu au fost avizaţi pozitiv. În cea de-a doua zi, Lucian Bode la Transporturi şi Ionuţ Stroe la Sport au primit avize pozitive.

În schimb, Lucian Heiuş propus la Finanţe, Cătălin Predoiu propus la Justiţie, Ion Ştefan la Dezvoltare – în prima zi – şi Bogdan Gheorghiu propus la Cultură, Victor Costache propus la Sănătate, Monica Anisie la Educaţie şi Violeta Alexandru propusă la Muncă – în a doua zi - au primit avize negative în comisii.

Data votului final în plenul reunit pentru învestirea Guvernului Cîţu urmează să fie stabilită, săptămâna viitoare, într-o nouă şedinţă a conducerii Parlamentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO