Eveniment

Unde ne ascundem în caz de atac. Lista completă a adăposturilor civile şi buncărelor din România. DOCUMENT

Unde ne ascundem în caz de atac. Lista completă a...

Autor: Ştefan Stan

04.03.2022, 13:31 67025

În contextul războiului din Ucraina şi a creşterii tensiunilor de la graniţă, şeful DSU, Raed Arafat, cere eliberarea adăposturilor de protecţie civilă. România are peste 4.500 de astfel de ”buncăre” pe teritoriul ţării. 

„Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor iniţiale. Foarte puţin probabil să fie nevoie, dar avem obligaţia să fim pregăţi”.

„IGSU lucrează în acest sens pentru reactualizarea situaţiei. Din păcate, nimeni nu s-a gândit că vor fi situaţii pentru care e bine să ne pregătim. Nu înseamnă că ne aşteptăm să avem o problemă noi, dar pregătirea este obligatorie. Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri şi aici va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor. De acest lucru se ocupă colegii de la IGSU şi cu autorităţile locale şi vom intensifica acţiunile noastre şi rugămintea către cei care gestionează aceste adăposturi e să respecte regulile pentru care ele au fost create. Deci aceste adăposturi trebuie să rămână funcţionale ca adăposturi, aşa cum era destinaţia lor iniţială”, spune Raed Arafat.

Vedeţi AICI lista completă a adăposturilor de protecţie civilă din România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO