Eveniment

Unde ne pleacă tinerii? Motivul pentru care ne pleacă tinerii din ţară

Unde ne pleacă tinerii? Motivul pentru care ne pleacă...
10.06.2018, 09:13 2288

Aproape jumătate din tinerii români (47,17%) nu sunt fericiţi în oraşul în care locuiesc, arată un sondaj realizat de Grupul PONT ca parte din Programul „Capitala Tineretului din România”, care anunţă că „peste jumătate dintre tinerii din România se declară foarte fericiţi în oraşul în care locuiesc (52,83%).

Mai mult, studiul susţine că sănătatea şi siguranţa oraşelor au fost identificate drept puncte sensibile ale oraşelor în care locuiesc.

Doar 32% dintre tineri consideră că locuiesc într-un oraş sănătos (n.r: mijloace de transport public, aer curat, spaţii verzi, evenimente sociale), iar la polul opus, 19% consideră că trăiesc într-un oraş nesănătos.

În privinţa siguranţei oraşelor, doar 40% se simt în siguranţă în oraşul lor, iar 15% nu se simt în siguranţă. Astfel, restul de 45% dintre tinerii respondenţi nu au putut afirma că se simt în siguranţă.

Cu toate acestea, 48% dintre respondenţi sunt optimişti şi consideră că oraşul în care locuiesc îndeplineşte criteriul de Smart City şi foloseşte tehnologia pentru a îmbunătăţi viaţa locuitorilor.

Sondajul a fost realizat în mediul online în perioada 18 aprilie-25 mai 2018 şi s-a adresat tinerilor din toată ţara, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani, iar numărul total de respondenţi a fost de 3.787 de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO