Eveniment

Unde se cheltuie banii: Iohannis a promulgat legea pentru acordarea Republicii Moldova a unui ajutor financiar de 100 milioane euro

Unde se cheltuie banii: Iohannis a promulgat legea pentru...

Autor: Maria Stan

22.11.2018, 17:25 512

Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 175/2015 privind ratificarea celui de-al treilea Protocol adiţional dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, semnat la Chişinău la 10 decembrie 2013, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010.

Proiectul are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal pentru stabilirea autorităţilor de coordonare naţională în domeniile protecţiei mediului, apelor şi pădurilor din România, respectiv Ministerul Mediului şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, din bugetele cărora se vor aloca sumele pentru proiectele din domeniul protecţiei mediului şi schimbărilor climatice care fac obiectul Acordului.

”Pentru proiectele din domeniul protecţiei mediului şi schimbărilor climatice destinate adaptării la efectele schimbărilor climatice din punct de vedere al apelor şi pădurilor se alocă suma de 12.650.000 euro, iar pentru celelalte proiecte din domeniul mediului şi schimbărilor climatice destinate reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi/sau adaptării la efectele schimbărilor climatice se alocă suma de 2.350.000 euro", prevede proiectul de lege.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 22 octombrie în calitate de for decizional.

De asemenea, Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului de cooperare privind parteneriatul şi dezvoltarea dintre Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de o parte, şi Republica Islamică Afganistan, pe de altă parte, semnat la Munchen, la 18 februarie 2017.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 2 octombrie în calitate de for decizional.

De altfel, şeful statului a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România.

Proiectul de lege are în vedere creşterii calităţii serviciilor turistice, prin introducerea conceptelor de destinaţie turistică, Organizaţie de Management al Destinaţiei şi Centru de Informare şi Promovare Turistică.

Mai exact, destinaţiile turistice să treacă de la etapa în care promovarea este unica activitate de marketing utilizată, la o planificare strategică care să permită dezvoltarea durabilă a turismului.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor pe 5 iulie în calitate de for decizional.

Reamintimm că Guvernele României şi Republicii Moldova s-au reunit, joi, la Palatul Victoria, într-o şedinţă comună, premierul Viorica Dăncilă spunând că îşi doreşte „impulsionarea” proiectelor comune, în timp ce omologul acesteia, Pavel Filip, a mulţumit pentru sprijinul financiar şi politic acordat Chişinăului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO