Eveniment

Unde se duc cei mai mulţi bani din IMM Invest. Comerţul, industria prelucrătoare şi construcţiile, în vârful clasamentului. Pe ultimul loc, intermedieri financiare şi de asigurări

Unde se duc cei mai mulţi bani din IMM Invest....

Autor: Ramona Cornea

12.10.2020, 09:00 254

Companiile din comerţ au obţinut aprobări pentru finanţări în valoare totală de aproape 4,2 miliarde de lei, cele din industria prelucrătoare au luat 2 mld. lei, iar cele din construcţii au primit finanţare de circa 1,6 miliarde de. lei.

Companiile din sectorul co­merţului cu ridicata şi cu amănuntul au înregistrat cea mai mare valoare a creditelor aprobate prin programul IMM Invest, de aproape 4,2 mld. lei, urmate de cele din alte activităţi de servicii, cu circa 2,2 mld. lei, de firmele din industria prelucrătoare – aproape 2 mld. lei şi de cele din construcţii, cu peste 1,6 mld. lei, conform datelor furnizate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), la solicitarea Ziarului Financiar.

În top zece al sectoarelor de activitate cu cea mai mare valoarea a finanţării aprobată prin programul IMM Invest mai sunt şi companiile din transport şi depozitare, cele din agricultură, precum şi cele din industria HoReCa.

Cele mai multe credite aprobate prin IMM Invest au mers spre investiţii, mai mult de 7 mld. lei, iar pentru capital de lucru au fost aprobate credite în valoare totală de aproape 6,8 mld. lei, conform sursei citate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO