Eveniment

Ungaria a deschis o linie directă feroviară cu China: primul tren de marfă, plin de jucării, electronice şi oţel, a sosit deja la Budapesta

Sursa foto: mavcsoport.hu

Sursa foto: mavcsoport.hu

Autor: Catalina Apostoiu

25.04.2017, 00:00 6403

Primul tren de marfă pe ruta China-Ungaria a sosit în Budapesta la sfârşitul săptămânii trecute, transportând articole vestimentare, electronice, jucării şi oţel în valoare de peste 1 milion de dolari, scrie Budapest Business Journal.

Trenul de 650 de metri a parcurs peste 10.000 de km în 17 zile, trecând prin Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia şi Slovacia înainte de a sosi în Budapesta. Şeful Mahart Container Center şi al firmei de logistică Ekol Ungaria, care au organizat transportul, au marcat sosirea trenului împreună cu ambasadorul chinez în Ungaria Duan Jielong şi cu Tamas Molnar, secretar adjunct de stat pentru vămi şi afaceri internaţionale.

Compania feroviară de stat ungară MAV, China Railway International Corporation şi China Railway International Group au creat o companie mixtă anul trecut pentru coordonarea lucrărilor de modernizare a secţiunii de cale ferată dintre Budapesta şi Belgrad, aceasta urmând să devină parte a coridorului de transport pentru bunuri chinezeşti care au drept destinaţie Europa.