Eveniment

Ungaria începe de astăzi să folosească vaccinul chinez Sinopharm. Viktor Orban: Este o zi importantă. Cei responsabili cu apărarea vor fi vaccinaţi săptămâna viitoare

Primierul ungar Viktor Orban şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene

Primierul ungar Viktor Orban şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene

Autor: Eduard Ivanovici

24.02.2021, 16:14 81

Ungaria a început astăzi să folosească vaccinul anti-COVID-19 produs de compania chineză Sinopharm, potrivit Euronews.

„Este o zi importantă. Astăzi începem vaccinarea cu dozele chineze. Cei responsabili cu apărarea vor fi vaccinaţi de săptămâna viitoare”, a declarat Premierul Viktor Orban pe Facebook.

Ungaria a devenit prima ţară a Uniunii Europene care a aprobat utilizarea vaccinului chinez pe 29 ianuarie.

Autorităţile au cumpărat deja cinci milioane de doze de la Sinopharm, suficient pentru a imuniza 2,5 milioane de oameni, adică un sfert din populaţia ţării. Totuşi, vaccinul nu a fost aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentelor.

Mişcarea vine într-o perioadă pe care guvernul de la Budapesta a catalogat-o drept al treilea val de infecţii.

Oficialii ungari, incluzând aici şi prim-ministrul Viktor Orban, au criticat în mod constant programul de vaccinare al Uniunii Europene, subliniind numărul redus de doze din ultimele săptămâni.

„Dacă vaccinurile nu vin dinspre Bruxelles, trebuie să le obţinem din altă parte... Nu ne putem lăsa cetăţenii să moară doar pentru că Bruxellesul livrează atât de încet dozele”, a spus Orban.

Ungaria şi-a vaccinat până acum 662.816 de cetăţeni, 6,78% din populaţia ţării, conform datelor colectate de Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO