Eveniment

Ungureanu a venit la Palatul Victoria, pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre noul Guvern. Predoiu, Udrea, Boagiu, Oprea, Orban rămân; Finanţele, Internele - în discuţie

Ungureanu a venit la Palatul Victoria, pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre noul Guvern. Cine sunt numele vehiculate

Autor: Ovidiu Bărbulescu

07.02.2012, 09:19 1864

Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a venit la Palatul Victoria, unde va avea consultări cu liderii coaliţei pentru formarea noului Guvern.

Surse oficiale au declarat, luni seara, agenţiei Mediafax, că liderii coaliţiei au convenit să înceapă încă de marţi dimineaţa consultările pentru formarea viitorului guvern, astfel încât audierile în Parlament ale noilor miniştri să fie încheiate cel târziu miercuri. După finalizarea audierilor va urma votul în Parlament pentru noul Cabinet, toate procedurile de învestire a noului Cabinet fiind preconizate să se încheie cel târziu joi.

"După discuţiile de marţi dimineaţa din coaliţie, premierul desemnat intenţionează să aibă şi întrevederi cu grupurile parlamentare ale puterii pentru discuţii privind votul care va fi acordat noului guvern. În principiu, va rămâne acelaşi număr de portofolii ministeriale, urmând ca partidele să propună nominalizări pentru posturi de ministru", au arătat sursele.

Grupurile din actualul arc guvernamental deţin cu aproximativ 30 de parlamentari mai mult decât opoziţia. Puterea are la Senat 68 de reprezentanţi, iar opoziţia are 66 de senatori.

La Cameră, puterea se poate baza pe 176 de voturi, în timp ce PSD şi PNL au, împreună, 147 de parlamentari.

Surse politice au declarat, luni, că Daniel Funeriu, Cătălin Predoiu, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu şi Gabriel Oprea sunt printre miniştrii care rămân şi în viitorul guvern, în discuţie fiind mandatele de la Interne, Agricultură, Economie, Finanţe, Comunicaţii.

Principalele schimbări l-ar viza astfel pe Traian Igaş, de la Interne, numele înlocuitorului urmând să fie stabilit. De asemenea, Gheorghe Ialomiţianu, de la Finanţe, ar putea fi înlocuit de Bogdan Drăgoi.

Potrivit surselor citate, de portofoliul lui Igaş ar fi interesat şi UNPR, mai ales că Gabriel Oprea a deţinut funcţia, pentru o scurtă perioadă, când încă se afla în PSD.

De asemenea, există voci sonore din PDL, cum ar fi cea a lui Sorin Frunzăverde, care se opun cooptării Elenei Udrea în viitorul Cabinet Ungureanu. Cu toate acestea, prezenţa Elenei Udrea în noul Guvern este foarte posibilă.

Potrivit surselor, se vehiculează de asemenea, ideea înlocuirii miniştrilor Valeriu Tabără, Valerian Vreme şi Ion Ariton.
Grupurile din actualul arc guvernamental deţin cu aproximativ 30 de parlamentari mai mult decât opoziţia. Puterea are la Senat 68 de reprezentanţi, iar opoziţia are 66 de senatori.

La Cameră, puterea se poate baza pe 176 de voturi, în timp ce PSD şi PNL au, împreună, 147 de parlamentari.

În afară de aceştia, mai sunt cinci deputaţi şi un senator independenţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO