Eveniment

Ungureanu: Guvernul analizează reducerea CAS cu 3-5%, sigur la angajaţi, poate şi pentru angajatori

Ungureanu: Nu voi ezita să schimb conducerea ANAF şi CNAS dacă nu există performanţă

Autor: Mediafax

05.03.2012, 22:27 1885

Guvernul analizează o posibilă reducere a contribuţiilor de asigurări sociale într-o marjă cuprinsă între 3-5%, "sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori", dacă situaţia economică internă şi externă va favoriza aplicarea unei astfel de măsuri, a declarat, luni, premierul Mihai Ungureanu.

"Am în vedere scăderea CAS, sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori, într-o marjă de 3 până la 5%, în funcţie de capacitatea noastră de a ne permite aşa ceva, care ţine de felul în care există bani la buget, şi externă, în funcţie de condiţiile de mediu economic şi financiar", a spus Ungureanu, la postul public de televiziune.

În luna februarie, premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi liderii coaliţiei au convenit ca în programul de guvernare să fie prevăzută creşterea veniturilor populaţiei, în funcţie de resursele economiei, surse politice precizând atunci pentru MEDIAFAX că măsura va fi luată prin majorare directă sau prin reducerea CAS şi indexări de pensii.

Anterior, fostul premier Emil Boc delara că reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori va fi principala măsură adoptată de Guvern atunci când datele economice vor permite o astfel de relaxare fiscală, în prezent neputând fi însă avansat un termen pentru aplicarea acestei diminuări.

Tot atunci, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că dacă se va ajunge la alegeri anticipate, USL va propune ca prime măsuri guvernamentale reducerea cu 5% a TVA la angajator, blocarea PNDI şi introducerea unei TVA diferenţiate la produsele agricole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO