Eveniment

Unitatea UE din Finanţe va trece la premier, cu dreptul de a lua decizii în ministere

Autor: Thomas Dinca

17.11.2010, 15:25 24

Guvernul s-a angajat la FMI că va acorda prioritate programelorsprijinite din fonduri europene când decide noi investiţii şi căUnitatea de Management a proiectelor UE va trece de la Finanţe însubordinea premierului, cu autoritatea de a lua măsuri în ministerepentru accelerarea absorbţiei.

Obligaţiile asumate de Executiv pentru atragerea mai multorfonduri europene sunt prevăzute în scrisoarea suplimentară deintenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional la finalulmisiunii de evaluare din octombrie-noiembrie.

"Accelerarea absorbţiei fondurilor UE rămâne un obiectiv centralal Guvernului, iar în următorul an ne vom concentra pe întărireacapacităţii administrative a unităţilor de management alfondurilor, pe modernizarea legislaţiei privind investiţiilepublice şi a altor domenii relevante pentru absorbţia fondurilor UEşi pe prioritizarea investiţiilor astfel încât să fie asiguratăsuficientă finanţare pentru proiecte importante", se arată înscrisoarea obţinută de Mediafax.

Guvernul se angajează să acorde prioritate cofinanţăriiproiectelor UE atunci când lansează noi investiţii, să prioritizezeactualul portofoliu de proiecte astfel încât să fie susţinute înprincipal acele investiţii pentru care pot fi asigurate fonduri şisă evalueze gradul de bancabilitate al proiectelor contractate defirme private. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO