Eveniment

Uniunea Europeană cere o scutire permanentă de la noile planuri tarifare ale Statelor Unite

Uniunea Europeană cere o scutire permanentă de la noile...

Autor: Teodora Marinescu

23.03.2018, 13:44 89

Oficialii europeni şi-au exprima regretul faţă de limita impusă de SUA şi au afirmat că susţin eforturile depuse de Comisia Europeană în apărarea intereselor UE prin adoptarea unor contramăsuri împotriva tarifelor suplimentare impuse de Washington la importurile de oţel şi cărbune.

În acest context, premierul belgian a descris scutirea de 40 de zile acordată de Washington ca fiind ca o "ameninţare cu pistolul" din partea preşedintelui Donald Trump.

Negociatorul Uniunii Europene în comerţ a cerut Statelor Unite să renunţe la "termenele limită artificiale".

Donald Trump a anunţat joi că va scuti UE, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Mexic şi Coreea de Sud de la noile tarife, însă a adăugat că această scutire este limitată şi va expira la 1 mai.

Într-o declaraţie comună, liderii statelor membre în UE, aflaţi la un summit ţinut la Bruxelles, au declarat că măsurile nu pot fi justificate prin motive de securitate naţională.

"Consiliul European regretă decizia Statelor Unite de a impune tarife la importurile de oţel şi aluminiu", au declarat aceştia, adăugând că decizia Statelor Unite nu reprezintă o soluţie potrivită pentru adevăratele probleme privind supracapacitatea.

Un oficial al Uniunii Europene a informat că toţi liderii aflaţi la summit au cerut o scutire permanentă.

Exceptarea a fost confirmată în urma vizitei la Washington a comisarului UE pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, unde a discutat cu secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross şi cu reprezentantul SUA pentru Comerţ, Robert Lighthizer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO